Przepis na KONOPIANKĘ

Keto śniadanie na słodko? Dlaczego nie! Może być zdrowo, szybko, pysznie i równocześnie niskowęglowodanowo. Dziś mam przepis w wersji low carb dla fanów owsianki.

A dodatkowe 2 przepisy na słodkie keto śniadania bez dodatku słodzików i laktozy znajdziecie w poniżym filmie.

Konopianka

Konopiankę można przygotować w wielu wersjach. Bazą są nasiona konopii, które są bardzo zdrowe i bogate w wiele składników odżywczych oraz wszystkie niezbędne aminokwasy. Przygotowujemy je na mleku kokosowym, ale sprawdzi się tutaj też inne roślinne, np. migdałowe. Dodatki już zależą od Waszej fantazii kulinarnej.

konopiankaSkładniki:

mleko kokosowe – 150 g
nasiona konopii – 3 łyżki
nasiona chia – 1 łyżka
wiórki kokosowe – 1 łyżka
orzechy włoskie – 1 łyżka
czekolada gorzka – 1 kostka
ewentualnie owoce jagodowe

*możesz kupić podlinkowane produkty z kodem rabatowym JOANNASALWA

Przepis:

  1. Nasiona i wiórki gotujemy w mleku kokosowym ok. 5 minut.
  2. Przed podaniem posypujemy orzechami/czekoladą/borówkami.

Z przepisu wychodzi 1 porcja.

całość: 512 kcal | tłuszcze 45 g | białka 16 g | węglowodany netto 11 g

Podobne posty:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Newsletter